2011. március 14., hétfő

Vízben Kiszombor és Palota egy része - Segesvári Csaba, Szabó Imre cikke 2010.06.23.

"Csanádpalota, Kiszombor - Továbbra is példátlan mennyiségű vízzel viaskodnak a Makó térségi települések. Kiszomboron még tegnap is víz volt néhány haleszi házban, Csanádpalotán éjjel-nappal mennek a szivattyúk. 

...

Fotó: Segesvári Csaba
  ...
Csanádpalotán sem jobb a helyzet. – Negyedik napja küzdünk a természettel, hétfő este újabb 20 centiméterrel emelkedett a belvíz szintje – mondta lapunknak Kovács Sándor polgármester. A városvezető elárulta: az önkormányzat hitelből finanszírozza a védekezést, de nem tudja, hogy meddig képesek pénzt előteremteni. A várost északról határoló területekről folyamatosan Csanádpalota felé áramlik a belvíz, az óránkénti 3500 köbméteres szivattyúteljesítmény éppen elég – ha alábbhagynak a vízátemeléssel, újra megtelnek az utcák. A folyamatos belvízveszély miatt éjjel-nappal mennek a szivattyúk, sokan napok óta nem alszanak a településen.

– Mi lesz? Ásunk, vagy mehetek fejni? – kérdezte a tanácstalan segítőket Szikszai István, akinek a tanyáját is körbevette a víz. A juhász szerint azért, mert tengerré vált a legelő, „még nem áll meg az élet", dolgozni kell.
..."

forrás és teljes cikk:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/vizben_kiszombor_es_palota_egy_resze/2164957/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése